στην Πορταριά Πηλίου χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και είναι στην ιδιοκτησία της Οικογένειας Πάντου. Η αρχιτεκτονική του είναι επηρεασμένη από τους Αιγυπτίους της εποχής μαρτυρώντας σημαντικά ιστορικά γεγονότα των καιρών του. Σήμερα ανακαινισμένο πλήρως, προστέθηκαν όλες οι ανέσεις που κάνουν την διαμονή σε αυτό, ένα ξένοιαστο ταξίδι από την παράδοση του παρελθόντος έως την πολυτέλεια του σήμερα.

Σαν μπήκαμε στη διαδικασία ανακαίνισης του αρχοντικού, δεν απείχαμε πολύ από το να στήσουμε ένα χώρο σπιτικό, ευρυματικό στη χρήση των χώρων του, αυθεντικό στην αρχοντιά του, με λίγα λόγια ένα χώρο αντάξιο της ιστορίας του.

Με την πρώτη του πέτρα βαλμένη κάπου στα τέλη του 19ου αιώνα, με επιρροές και τάσεις των Αιγυπτιωτών της εποχής, αποκτήθηκε από τον Γεώργιο Πάντο και στάθηκε όρθιο για να μαρτυρήσει σημαντικά ιστορικά γεγονότα των καιρών του.

Τα χρόνια και η φυσική φθορά δεν απαξίωσαν το κτίριο, αφού με τα δυνατά αρχιτεκτονικά του στοιχεία και τον απαράμιλλης ομορφιάς περιβάλλοντα χώρο, διατήρισε την αίγλη και το χαρακτήρα του.

Είμαστε λοιπόν περήφανοι να παρουσιάσουμε ένα αποτέλεσμα πολλαπλών προκλήσεων και σίγουρα, στα παραδοσιακά του στοιχεία, ένα στοίχημα κερδισμένο.